Laat je vloerkleur werken in jouw voordeel | architectura.be

2022-04-21 06:27:19 By : Mr. Vege Cai

Volgens IVC Commercial is vloerkleur allerminst onschuldig, maar heeft het impact op je denken en doen. Gezien het werk en ontspanning kan beïnvloeden, maakt het uit met welke vloerkleur je dagelijks te maken krijgt. In die filosofie voorziet IVC een aanbod die inspeelt op verschillende activiteiten en voorkeuren voor commerciële interieurs. Of het nu gaat om projectwerk, een leeromgeving of een ontspanningpslek, het bedrijf zet in op kleur om inspirerende plekken te maken.

Als het gaat over het inrichten van je woning, is het bekend dat bepaalde kleuren zorgen voor kalmte en rust. Ook voor commerciële omgevingen gaat het op dat kleur de ruimtegebruikers op verschillende manieren beïnvloedt, zo vertelt IVC Commercial. Dat verschilt in enige mate ook individueel: de ene kan positief gestimuleerd worden door een kleurtint, terwijl de ander erop afknapt.

Kleur in functie van activiteit

Gelukkig zijn er enkele algmene regels als het gaat over welke impact kleur heeft op je gevoel en de sfeer in de ruimte. Zo zorgt geel voor een boost in het vertrouwen en groen voor een rustgevend evenwicht. Voor wie geïnteresseerd is in de ideale werkomgeving: violet zou de verbeelding stimuleren, terwijl het bij blauw bijvoorbeeld duidelijk is dat het je breinwerking en denken bevordert.

Om de gewenste taken beter uit te voeren, kan het helpen om de hoofdactiviteit te identiceren en een gepaste kleur te kiezen in functie van deze activiteit. Zo passen volgens IVC de blauwe schakeringen van Optimise 70-vinyl-op-rol perfect voor een klaslokaal. Voor een kantoor dat inzet op flexibiliteit stelt IVC groen voor van collectie 621 om rustgevende zithoeken te creëren, waarbij Creative Spark-tapijttegels in 574-blauw ernaast kan helpen om werkzones te markeren. Ook luxe vinyltegels kunnen zo'n effect bereiken. Zo stelt IVC het Desert Crayola ontwerp voor om verschillende zones ineen te creëren.

Met richtingevende kleuren maak je de ideale flexruimte

Ruimtes die flexibel genoeg zijn om te beantwoorden aan veranderende behoeften groeien aan belang. Kleur kan daarin een belangrijke rol spelen. Aan de hand van kleuren in de vloer kan je zones afbakenen en bewegwijzering creëren, waardoor een vrijheid ontstaat om flexibel om te gaan met een ruimte wanneer je die anders wil gebruiken. Meubels en armaturen kunnen dan ook herschikt worden naargelang de behoefte.

De paletten van de tapijttegelcollecties van JVC zijn bijvoorbeeld gekozen om de flexibiliteit te genereren om verschillende zones te kunnen creëren. Wil je een dynamisch gevoel creëren, maar ook activiteits- en doorgangsruimte aangeven? Dat kan door kleurcontrasten zoals in de Rudiments-tapijttegels. Eenzelfde impact kan je krijgen door richtingevende kleuren te matchen, bijvoorbeeld Rudiments Basalt 363 met Creative Spark 363. Dit zorgt voor een uniform en verfijnd gevoel, maar hierbij is de wissel in gebruik of naar een verschillende zone aangegeven door verschuivingen in visuele textuur.

Om in te spelen op verschillende interieurs, zorgt IVC dat in zowel de tapijttegel-, luxe vinyltegel- als heterogeen vinyl collectie kleuren sterk vertegenwoordigd zijn. Variatie troef. Basiskleuren zijn bijvoorbeeld te vinden in de betaalbare Creative Spark-collectie net als in andere tapijttegelcollectie-ontwerpen, terwijl je de Desert Crayola's palet kan ontdekken in de de bekroonde Studio Moods en Moduleo 55 Tiles LVT en de Concept 70's Harlem, Populo en Rochus in het heterogeen vinyl-aanbod.

Of het nu gaat om projectwerk, een leeromgeving of een ontspanningpslek, het bedrijf zet in op kleur om inspirerende plekken te maken.